Psikoloji ve PDR alanındaki öğrenci ve mezunların alana dair temel bilgi düzeyini artırmayı hedeflediğimiz ve psikoterapi ekollerini uzman isimlerden dinlediğimiz “Psikoloji Serisi”nde yeni dönem başlıyor.

13 Aralık 2021 – 28 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz dört oturumda psikoloji ve terapi kuramlarını yakından tanımaya çalışacağız. YouTube kanalımız üzerinden online olarak gerçekleştireceğimiz bu seri, Psikoloji ve PDR alanındaki öğrenci ve mezunlar başta olmak üzere alana ilgi duyan herkesin katılımına açıktır.

*Oturumlara katılım için bir kez teyit vermeniz yeterlidir.

*Bazı oturumların yüz yüze yapılabilme ihtimali vardır. Bilgilendirmeler ilerleyen dönemde e-posta ve sms yoluyla yapılacaktır.

Program Takvimi:

Varoluşçu Terapi

Handan Süreyya Aysun Arıcan

Uzm. Kln. Psikolog / Psikoterapist

13 Aralık 2021 Pazartesi | 20:00 | YouTube

Psikoterapilerde Fenomenolojik Tutum ve Rüyalar

Feyza Bağlan Eroğlu

Psikoterapist / Uzm. Psikolog

27 Aralık 202 Pazartesi | 20:00

Şema Terapi

Safiye Yinelek

Uzm. Kln. Psikolog / Psikoterapist

7 Mart 2022 Pazartesi| 20:00

Evlilik ve Çift Terapisi

Prof. Dr. Medaim Yanık

Psikiyatrist

28 Mart 2022 Pazartesi | 20.00

Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim aldığı Çift Anadal programlarını “Onur Derecesi”yle bitirdikten sonra eğitimine İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nda devam etmiştir. Öğrenciliği sırasında Boğaziçi Üniversitesi Psikobiyoloji Laboratuarı’nda gönüllü olarak çalışmış, çeşitli danışmanlık merkezleri, anaokullarında gözlem yapmış, gönüllü olarak hastanelerin yataklı psikiyatri bölümlerinde bulunmuştur. Aldığı diğer eğitimlerin yanı sıra Varoluşçu Akademi’de Varoluşçu Temel Analiz Eğitimi ve İleri Varoluşçu Terapiler Eğitimleri’ni tamamlamıştır. Son yıllarda yine Varoluşçu Akademi’de “İleri Eğitimler” kısmında ders vermektedir. Görüşmelerini Psikanalitik-Varoluşçu yönelimle sürdürmekte olup özellikle dirençli depresyon, panik bozukluk, obsesif kompulsif bozukluk, psikotik özellikli duygu durum bozuklukları konularında çalışmaktadır. Aysun Arıcan, Psikanaliz eğitimine Chicago Center for Psychoanalysis’de eğitimine devam etmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2005 yılında mezun oldu. Stajını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yaptı. Eğitim sektöründe süpervizör olarak çalıştı. Bilişsel Davranışçı Terapi ve Kabul Kararlılık Terapisi eğitimlerini tamamladı. Psikoloji alanında yüksek lisansını bitirdi. Medipol Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak psikoloji dersleri verdi. Prof. Dr. Hayrettin Kara’dan psikoterapi ve Fenomenolojik Rüya Benliği Modeli üzerine süpervizyon almaya devam etmektedir. Klinik psikoloji alanında psikoterapist olarak mesleğini sürdürmektedir. Dinlenen Ben dergisinin de yayın kurulunda olup aynı zamanda Fenomenolojik Rüya ve Benlik Araştırmaları Derneği kurucu üyesidir.

Uzman Klinik Psikolog Safiye Yinelek, lisans eğitimini Avrupa’da dereceli üniversiteler arasında olan Utrecht Üniversitesi Psikoloji bölümünde, yüksek lisansını aynı üniversitede çift dalda Klinik psikoloji ve Sağlık Psikolojisi alanlarında tamamlamıştır.

Hollanda’da psikodiagnostik alanında postmaster eğitimi aldı ve üç dalda uzmanlık eğitimini tamamladı. Öncelikle kısıtlı kadro ile alınan postdoktora derecesindeki Psikoterapi uzmanlık eğitimini (4 yıllık) başarıyla bitirdi. Aynı dönemde Şema Terapisi eğitim programına başlayıp, ISST Uluslararasu Şema Terapi Birliği İleri Düzey Sertifikali Şema Terapisti, Süpervizörü ve Eğitmeni ünvanlarını aldı. Ülkemizdeki kısıtlı Şema terapi süpervizör ve eğitmenlerinden biridir. Aynı zamanda Bilişsel Davranış Terapi eğitimini tamamlayıp, kayıtlı uzmanlığını almıştır. Kronik depresyona yönelik kısa ve etkili terapi tekniklerine ilgisinin artmasıyla Kısa Psikodinamik ve Destekleyici Psikoterapi ve Cognitive Behavioral Analysis Systeem of Psychotherapy terapi programlarını tamamlayıp aktif uygulamaya başlamıştır. 2018’den bu yana Hollanda Psikoanalitik Psikoterapi Derneğinde Psikoanalitik Psikoterapi uzmanlık eğitimini sürdürmektedir.

2008-2017 yıllarında I-psy/Parnassia İnterkültürel psikiyatri ve psikoterapi ruh sağlığı merkezinde çalıştı. Psikodiagnostik ve bireysel terapilerin yanı sıra psiko-eğitim, depresyon, uyku ve psikosomatik problemlerine yönelik grup terapileri uyguladı. 2017-2021 arasında Amsterdam’da Hollanda Psikoanaliz Enstitüsünde kişilik bozukluğu (ve co-morbid rahatsızlıkları) olan yetişkin hastaların teşhis ve tedavisinde psikoterapist ve baş terapist olarak çalıştı. Bununla birlikte ekip ve intervizyon başkanlığı yaptı. Şema terapi ve Kısa Psikodinamik ve Destekleyici Psikoterapinin kronik depresyon ve co-morbid kişilik bozukluğu olan kişilere etkisinin karşılaştırıldığı ve terapi dozunu araştıran bilimsel araştırma ekibinde aktif rol aldı. 2021 Nisan ayından itibaren ülkemizde Medaim Yanık Kliniğinde Uzm. Klinik psikolog-psikoterapist olarak çalışmakta ve yurt dışı çalışmaları yarı zamanlı devam etmektedir.

Prof. Dr. Medaim Yanık, Tıp eğitimine 1987 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nde başladı. 2000 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde ruh sağlığı ve hastalıkları alanında uzman oldu. 2000-2005 yılları arasında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yaptı. 2005 yılında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında doçent oldu.

2005–2009 yılları arasında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim ve klinik şefi olarak görev yaptı. Bu dönemde hem Bakırköy’de hem diğer ruh sağlığı hastanelerinde elektrokonvulsif terapinin anestezili ve kas gevşeticili yapılmaya geçiş sürecini yönetti. Aynı dönemde Sağlık Bakanı’nın ruh sağlığı alanında danışmanlığını yaptı. Bu süreçte “Ruh sağlığı eylem planının yazılması”, “Toplum ruh sağlığı modeline geçiş”, “Psikiyatri hastanelerinin iyileştirilmesi”, “Psikiyatri hastanelerinin mimarisi” konularında çalıştı. 2009-2015 arasında İstanbul Şehir Üniversitesi’nde psikoloji bölümünün kurucu öğretim üyesi olarak çalıştı. 2010 yılında profesör oldu. Uzmanlık tezini çocukluk çağı travmatik yaşantıları ve dissosiyatif bozukluklar alanında yaptı. Tezinde çocukluk çağında yaşanan fiziksel, duygusal ve cinsel travmaları unutup yeniden hatırlanması ve dissosiyatif belirtilerle ilişkisini araştırdı. Dissosiyatif kimlik bozukluğu olan hastaların psikoterapisi uzmanlaştığı alanlardan biridir. Aynı zamanda “aile ve eş ilişkileri” alanında çalışmaktadır.

“Dest-i İzdivaç: Kim Kiminle Evlenirse Mutlu Olur?”, “Mutlu Evliliklerin 7 Özelliği” ve “Çocuk Yetiştirirken: -Travmatik Yanlışlar-Geliştiren Doğrular” adlı kitapları vardır. Prof. Dr. Yanık “Evlilik güçlendirme programı”nı geliştirmiştir. Prof. Dr Yanık’ın uluslararası dergilerde yayınlanmış 25, ulusal dergilerde yayınlanmış 21 makalesi vardır.

2017 yılında İbn Haldun Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyeliğine başladı. Bölüm başkanı olarak çalışmaya devam etmektedir. Aynı zamanda İbn Haldun Üniversitesi Psikoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İPAM) Yönetim kurulu üyesi görevini sürdürürken, klinik psikoloji yüksek lisans öğrencilerine ders ve süpervizyon verip danışan görmektedir.

BAŞVURU YAPIN