BURA Ailesi olarak mezunlarımız ve öğrencilerimizle birlikte, 20-22 Ekim tarihlerinde Selanik ve Batı Trakya’yı gezeceğiz. BURA için Batı Trakya her zamanki gibi oldukça değerli. Batı Trakya’daki kardeşlerimizle bir araya gelerek hasret gidermeyi arzuladığımız gezimize davetlisiniz. Hem hasret giderip hem de tarihi ve kültürel bölgeleri gezeceğimiz gezimize sizi de bekliyoruz.
Gezi Rotamız:
İki gece üç günlük bu seyahatimizde Selanik, Kavala, İskeçe ve Gümülcine gibi tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bölgeleri gezeceğiz.
20 Ekim Cuma günü Gümülcine’de kahvaltı yapıp, şehri kısa bir tur ile saat Kulesi, Yeni Cami, Eski Cami ve hemen yanında yer alan tarihi Gazi Evrenos Bey İmareti’ni ziyaret edeceğiz. Ardından Cuma namazını kılmak üzere Şahinköy’e gideceğiz. Şahinköylü kardeşlerimizle buluşup hediyeleştikten sonra Cuma namazını kılıp sofralarına misafir olacağız. Öğlen yemeğinden sonra Rodop dağlarının eteklerine kurulmuş olan köyde serbest vakit geçirip, Şahinköylü dostlarımızla muhabbet edeceğiz. Kendilerinden Batı Trakya’daki Müslüman nüfusun tarihini dinleyip anılarına, acılarına ve sevinçlerine ortak olacağız. Akşam yemeğinde yine Şahinköy’e misafir olup orada konaklayacağız.
21 Ekim Cumartesi sabahı Selanik ve Kavala’yı gezmek üzere Şahinköy’den yola çıkacağız.Selanik’teki şehir turumuz esnasında vaktimiz yettiği kadar Osmanlı mirasının izlerini süreceğiz. Selanik Kalesi, Atatürk’ün Evini (Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu), Kordonu, Kanuni döneminde inşa edilen Beyaz Kuleyi, Aristotales Meydanını ve Osmanlı egemenliğindeyken 1523’te Müslümanların merkez camisi olmuş sonra 1912 yılında tekrar kiliseye döndürülmüş olan Ayasofya Kilisesi, Bey Hamam ve Hamza Bey Cami de göreceğimiz yerler arasında olacak. Bunun yanı sıra 1430’dan 1912’ye 480 sene kadar cami olarak hizmet veren Kazancılar Cami, Yunanistan’da ayakta kalabilen en büyük hamam olan Sultan II. Murad Hamamı ve Selânik’in 1430’da fethinin hemen arkasından camiye çevrilerek ilk cuma namazı kılınan cami olan Eskicuma Camisini de ziyaret edeceğiz.
Kavala’ya geçtikten sonra güzel bir balık restoranında öğlen yemeğimizi yiyeceğiz. Kültür rotamıza tekrar başlayıp Liman bölgesini, şehrin simgesi olan su kemerini ve kalesini, 1530 yılında şehrin en büyük camisi olarak yaptırılıp 1926’da camiden kiliseye çevrilen Aziz Nikolai Kilisesini, Kavalalı Mehmet Ali Paşa İmarethanesi ve Konağını görerek rotamızı tamamlayacağız. Akşam konaklamak üzere Şahinköy’e geri döneceğiz.
22 Ekim Pazar sabahı İskeçe’yi gezmek üzere Şahinköy’den ayrılacağız. Sultan II. Abdülhamid tarafından yaptırılan Hamidiye Köprüsü yolumuzun üzerinde olacak. Kahvaltı için dileyenlerin İskeçe merkezdeki börekçileri deneyimleyeceği serbest zamanımız olacak. Osmanlıdan kalma dokuyu hala görebileceğimiz Ahiriyan Mahallesi, Azize Sofya Katedrali ve eski şehir merkezini ziyaret edeceğiz. Ardından akşam saatlerinde İstanbul’a varmak üzere yola çıkacağız.
Katılım Ücreti:
Katılım ücreti, mezunlar için 250 Euro, öğrenciler için 175 Euro’dur. Bu ücrete, gezi boyunca sağlanacak olan otobüs yolculuğu, konaklama, Cuma günü kahvaltısı, belirtilen diğer öğünler ve rehberlik ücretleri dahildir. Ancak yurtdışı çıkış ücreti, vize ücreti ve kişisel harcamalar ücrete dahil değildir. Serbest zaman tanınan öğünlerde yapılan harcamalar katılımcılara aittir.
Vize Bilgisi:
Katılımcıların yeşil pasaport veya Schengen vizesine sahip olmaları gerekmektedir.
Son Başvuru Tarihi: 18 Ekim 2023
Batı Trakya ile olan gönül bağımızı sürdürmek üzere gerçekleştireceğimiz bu yolculuğa tüm Boğaziçilileri bekliyoruz.
*Katılım ücretleri hareket saatinde otobüste toplanacaktır. Kontenjan sınırlıdır.
*Son başvuru tarihi 18 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 17.00’dır.
**Katılım ücretleri hareket saatinde otobüse binmeden toplanacaktır. Kontenjan sınırlıdır.
***20 Ekim’de (Perşembeyi Cumaya bağlayan gece) saat 00.00’da Hisarüstü’den hareket edeceğiz. Hareket saatinden en az yarım saat önce (19 Ekim Perşembe, 23.30’da) buluşma yerinde olmanızı rica ederiz.