Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

BURA, teknoloji buluşmalarına devam ediyor. Dijital Dönüşüm Atölyesi kapsamında hayatımızı değiştirecek teknolojileri uzmanlarından dinliyoruz.

Blokzincir teknolojisi 2008 yılında Bitcoin’in ortaya çıkmasından sonra gündemimizde olmaya başladı. Blokzincirin, birbirini tanımayan partiler arası kriptoloji sayesinde sunduğu “güven”, merkezi kurumlar tarafından tehdit olarak algılanmaktadır.

Henüz beklenen etki oluşturmasa da geleceğe dönük yüksek bir potansiyel barındırdığı düşünülmektedir. Bu değişimin nasıl mümkün olacağı, teknolojinin hangi alanlarda potansiyelinin olduğunu Kriptoloji araştırmacısı Doç. Dr. Mehmet Sabır Kiraz’dan dinleyeceğiz.

Lisans derecesini 2000 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik bölümünde tamamlamıştır. 2000 ve 2002 yılları arasında Pamukbank ve Yapı  Kredi Bankalarının bilgi işlem merkezinde yazılım/test mühendisi olarak çalışmıştır. 2002 yılında yüksek lisans eğitimini Uluslararası Max Planck Enstitüsü’nde Bilgisayar Bilimleri Bölümünde “Güvenlik Protokollerin Yapısal Analizi” alanında bitirmiştir.

Doktora derecesini Hollanda’da Eindhoven Teknik Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde Çok Taraflı Güvenli Hesaplamalar başlıklı alanda 2008 yılında almıştır. 2008-2010 arasında PHILIPS ve TOMTOM firmalarında Test Koordinator olarak görev yapmıştır. 2010-2019 yılları arasında TÜBİTAK BİLGEM’de başuzman araştırmacı olarak çalışmakta ve Blokzincir Araştırma Laboratuvarı’nın (http://blokzincir.bilgem.tubitak.gov.tr) direktörülüğünü yürütmüştür.

Şu anda İngiltere’de De Montfort Üniversitesi Siber Güvenlik Departmanı’nda öğretim üyesi ve nChain firmasında Bitcoin SV üzerine araştırmacı olarak çalışmaktadır.Başlıca araştırma ilgi alanları kriptografik protokoller, mahremiyet, çok taraflı güvenli hesaplamalar, sıfır bilgi ispatları, homomorfik şifreleme, eşik şifreleme sistemleri, eşleme kriptografisi, elektronik seçim, bulut güvenlik, blokzincir ve kripto paralardır.

TEYİT FORMU
Go to Top